Keynote

Mijn persoonlijke verhaal als voormalig marketeer helpt jou je collega’s in beweging te krijgen. Ontdek hoe ik ben gaan tekenen in meetings en een wereld van verschil ontdekte!

Aaaarghh...ik wil hier weg!!

Welke nieuwe overlegmethode je er ook tegenaan gooit, de professional die fan is van vergaderen, overleggen en meetings moet nog opstaan. Meetings zijn veelal saai, niet-productief en stomvervelend. Terwijl Ramira in 20 zinnen uitlegt dat ze een mail niet heeft binnengekregen, zit jij in gedachte bij de deadline van morgen. Henk doet er nog een schepje bovenop door een bloemlezing over de fusie van 10 jaar terug te geven. ‘Wanneer komen we nu tot de actiepunten?’, kan jij alleen maar denken. Vermijdende Tim gooit daar nog wat vertraging in. ZUCHT…. Onze gangbare vorm van vergaderen geeft te veel ruimte voor onze vaste patronen. (Herken hier nog meer vertragende collega’s) We zijn hierdoor te veel met onszelf bezig. Hierdoor hebben we niet het gevoel dat we bij kunnen dragen aan een groter geheel. Die fusie, dat veranderingstraject, dat project van je afdeling zien we dus niet zitten, laat staan dat we denken dat we er positief aan bij kunnen dragen.

Gesproken Woord & Live Tekenen

Deze patronen, deze ‘remblokken’ heb ik als Marketeer veel gezien. In verschillende sectoren, in allerlei soorten teams. Ik zou er zogezegd een boek over kunnen schrijven, maar dat ga ik niet doen. Ik teken en ik praat erover, zodat je jouw oplossing vanzelf ZIET ontstaan. Als voormalig Marketeer wil ik graag delen wat ik binnen teams structureel heb zien gebeuren, terwijl ik cartoons begon te tekenen in meetings. Vaste patronen vallen weg, mensen verzachten, worden opener, er wordt meer met elkaar gepraat en gelachen, er is actie! Maar waarom doet cartoon dit sterker dan een andere vorm van visualisatie of creatieve brainstorm techniek? Daar ga ik over vertellen…en tekenen.

Daarnaast geef ik in mijn keynote handvatten hoe tekenen, cartoon in het bijzonder, ervoor zorgt dat jij en je collega’s weer lol in je werk kunnen krijgen. Dat is de ‘softe’ bijvangst van het verhaal. 😉 Effectiviteit wordt vooral behaald doordat er ein-de-lijk een klap op beslissingen komt en jullie door kunnen! Dit kunnen we samendoen of jij zelf! 

Boek mij als Keynote Speaker!