Het gesprokene letterlijk visueel ‘opgenomen’

Graphic Recording

TED Talk

Ooit deze TED Talk van Sir Ken Robinson over de noodzakelijke vernieuwing van het onderwijs gezien?
Je hoort Sir Ken Robinson spreken, maar wat je ziet is een tekende hand over een stuk papier. Op cartooneske wijze wordt het verhaal samengevat. Dit is een schoolvoorbeeld van Graphic Recording. Het gesprokene wordt letterlijk visueel ‘opgenomen’ in vaak humoristische tekeningetjes, korte teksten en symbolen. We spreken daarom van graphic recording.

Colorbomb is er voor teams in transitie

Staan jij en je collega’s op de vooravond van een belangrijke verandering, maar pakt de organisatie of het bedrijf maar niet door? Of zij jullie op zoek naar DE oplossing voor een product of zakelijk issue, maar blijft het vooral bij praten en niet poetsen?
Weg met oeverloze vergaderingen en visualiseer jullie sessies. Wel 99% van ons is een visueel denker. Zodra het besprokene wordt omgezet in versimpelde tekeningetjes gebeurt er iets magisch met ons. Er is draagvlak, er komen in-de-roos-oplossingen op tafel en acties worden zowaar doorgevoerd.

Wat is Sketchnoting?

Sketchnoting is graphic recording in het klein, op A4 formaat bijvoorbeeld. Een sketchnote verwijst ook naar één van de vele tekeningetjes waaruit een graphic recording bestaat.
Sketchnotes kunnen bestaan uit denk- en tekstballonnen, pijlen, poppetjes, verschillende lettertypes, omlijstingen en ga zo maar door. Allemaal verwijzend naar ideeën, belangrijke punten, actiepunten, besluiten en oplossingen.